درخشش گروه اجتماعی اخبار داخلی در جشنواره ایثار و شهادت
برگزیدگان چهارمین جشنواره «تجلیل از خبرنگاران برتر رسانه ها و فعالان فضای مجازی» در مراسم اختتامیه این جشنواره با حضور حجت الاسلام والمسلمین شهیدی و سید عباس صالحی معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ در جشنواره «تجلیل از خبرنگاران برتر رسانهها و فعالان فضای مجازی در حوزه ایثار و شهادت» ، در بخش گزارش خبری و برنامههای سیما (سراسری)، "علی محقق" از گروه اجتماعی اخبار داخلی خبرگزاری صداوسیما ، مهرداد بیرانوند از شبکه خبر استان تهران و محبوبه بابارحیم از باشگاه خبرنگاران جوان استان تهران ، اول تا سوم شدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جشنواره گفت: استواری ایران طی چند هزار سال را باید در فرهنگ احسان، ایثار و شهادت جستوجو کنیم.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه چهارمین جشنواره تجلیل از خبرنگاران و فعالان مجازی حوزه ایثار و شهادت با اشاره به اینکه خبرنگاران، رشته ارتباطی جامعه هستند اظهار داشت: کارکردهای کسب و انتقال اطلاعات، تقابل اجتماعی و فرصت سازی برای تفریح و فراغت یکی از کارکردهای عمده رسانه ها در هویت یابی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کسب و انتقال اطلاعات اضلاع مهم کارکرد رسانه ها هستند و قابل حذف و کمرنگ شدن نیستند، افزود: اگر رسانه ها می خواهند به کارکرد اجتماعی خود تعلق و تعهد بیشتری داشته باشند باید به این فرسایش ها توجه ویژه تری کنند.
وی ادامه داد: فرهنگ احسان، ایثار و شهادت در جلوگیری از این فرسایش کمک می کند، این سه مفهوم می توانند در سه حوزه هویت ملی، دینی و جمعی به کمک بیایند و حافظ باشند.
وی ایثارگران هشت سال دفاع مقدس را نماد زرینی از بقای روحیه ایثار داست و در این خصوص افزود: هر کدام از این ایثارگران یک اسطوره هستند. گاهی روایت های آنان ساده است ولی لمس آن از نزدیک آدمی را ذوب می کند.
صالحی گفت: اسلام با احسان، ایثار و شهادت پیوند خورده و تمدن اسلامی در کنار این مفهوم از یک بذر به درختی تنومتد تبدیل شد.
همچنین بیانیه هیئت داوران چهارمین جشنواره تجلیل از خبرنگاران برتر رسانهها و فعالان فضای مجازی در حوزه ایثار و شهادت به مناسبت اختتامیه این جشنواره منتشر شد.
اعضای هیئت داوران چهارمین جشنواره تجلیل از خبرنگاران برتر رسانهها و فعالان فضای مجازی در حوزه ایثار و شهادت متشکل از دکتر محمدمهدی فرقانی، دکتر مهدخت بروجردی علوی، دکتر حمید ضیایی پرور، یوسف زینال زاده، محمد علوی زاده، سید حسین حقگو، سعید علامیان و احسان بیگی به مناسبت اختتامیه این جشنواره بیانیهای به شرح ذیل صادر کردند:
بسم رب الشهدا والصدیقین
در بخشی از این بیانیه آمده است :
در ادبیات روزنامهنگاری، رسانهها را پیشنویس تاریخ میدانند که آیندگان با بازخوانی آن، روزگار رفته را به داوری مینشینند. برگ برگ مطبوعات و واژه واژه رسانهها در آینده شهادت خواهند داد که روزنامهنگاران این مرز پرگهر، چه تلاشهای صادقانه و مخلصانهای را برای ثبت لحظهبهلحظه خاطرات، احساسات، دلتنگیها، انتظارها و امیدهای خانوادههای شهیدان گرانقدر و جانبازان و ایثارگران این بوم و بر به کار گرفتهاند تا این بخش از تاریخ خون و قیام ملتی سرافراز و مؤمن، بر صخرههای ستبر مقاومت برای همیشه حک شود.
اینک و در آستانه اعلام نتایج داوری آثار ارسالی به چهارمین جشنواره تجلیل از خبرنگاران برتر رسانهها و فعالان فضای مجازی در حوزه ایثار و شهادت، با اغتنام فرصت از عموم همکارانی که در طول یک سال گذشته در این حوزه قلم یا قدم زدهاند و بهویژه از کسانی که آثار خود را برای شرکت در جشنواره ارسال کردهاند، بهرسم ادب و تواضع سپاسگزاری میکنیم.
به باور هیئت داوران، لازم است که مقولهبندی ژانرهای روزنامهنگاری در فراخوان جشنواره، دقیقتر، تخصصیتر و پاسخگوتر نسبت به واقعیتهای روزنامهنگاری حرفهای باشد. عدم تطابق سبک و ساختار بسیاری از مطالب ارسالی به جشنواره با ژانرهای اعلامشده در فراخوان، از سویی، ضرورت بازنگری در مقولهبندیهای مذکور را یادآور میشود و از سوی دیگر، بیانگر ضرورت تقویت و توسعه آموزشهای تخصصی حرفهای بهمنظور شناخت بهتر روزنامهنگاران از ویژگیها و کارکرد ژانرهای روزنامهنگاری است.